top of page
  • Forfatterens bildeDaniel Aleksander Solheim

Sleipe Snønuten | Suldal, NorgeEirik og jeg hadde sett oss ut den nyåpnede Jonstølen og det "høyeste" fjellet i Rogaland fylke - Snønuten - for siste toppturhelg denne sesongen. Turen gikk derfor til Bråtveit gård/Vetrhus på vestsiden av Suldalsvatnet fredag etter jobb - og med ski og pulk inn til Jonstølen ca 2 km fra parkeringsplassen fikk vi spist middag sånn i 22-tiden. Lørdag morgen var været smågrått og vindfullt, og vi antok med rette at det blåste godt oppe på fjellplatået i retning Snønuten.

Av en eller annen grunn hadde vi begge trodd den andre skulle ta med seg kart, så det eneste vi hadde å gå etter var kartprinten fra ut.no som jeg hadde tatt med + kartprinten av området som var hengt opp i ramme på veggen inne på Jonstølen. Så sånn passe fjols til fjells gikk vi ikke langt avgårde i smådårlig vær på lørdagen, men lekte oss heller med litt brattkjøring i en 200høydemeters skrent ikke så langt i fra hytta.Søndags morgen våknet vi opp til strålende vær og ferskt pudder fra gårsdags snødriv, så vi var ikke sene om å få spist frokost å komme oss ut. Men igjen var det fjols til fjells som dro oppover dalsøkket i det vi trodde var retning Snønuten - vi var skråsikre på at vi hadde gått i riktig retning dagen før, og fulgte bare på oppover der vi var sikre på at Snønuten lå. Enden på visa var at vi gikk en 3 ganger så lang tur som nødvendig denne søndagen langt sør-øst for selve Snønuten som vi i etterkant fant ut at vi hadde gått og stirret på store deler av dagen.Helgen ble en bra suksess ift skigåing og vær, men kanskje ikke helt mtp nedoverski og iom at selve målet aldri ble besteget. Jonstølen og området rundt var uansett fantastisk fint, og man skal ikke se bort i fra at vi tar turen hit en gang i fremtiden for å endelig ta knekken på Snønuten - da med kart!! (takk til Eirik for herlige bilder!)360 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page