top of page
  • Forfatterens bildeDaniel Aleksander Solheim

Mini-Trolltunga i Ryfylke | Himakånå, Nedstrand, Rogaland

Oppdatert: Apr 15, 2021


Sensommeren i Stavanger i år vil jeg driste meg til å si har vært ganske så bra, og forrige helg var det plutselig over 20 grader både lørdag og søndag og dermed en utmerket båthelg! På "Turer To Do"-lista vår har Himakånå i Nedstrand stått en stund, og siden forrige "langkjøring" med Weslingen gikk over all forventning satte vi avgårde tidlig lørdagsettermiddag. Iflg. Google Maps tar turen ca to og en halv time med bil om Aksdal, og vi brukte vel noe tilsvarende med båt, inkl. fuel-stopp i Eidssund på Ombo. Båtturen tror jeg dog var et par hakk diggere enn en klam kjøretur hadde vært.



Turen innebærer kryssing av den nordligste delen av Boknafjorden - som kan være litt lumsk - heldigvis stemte yr.no sine spådommer om lite vind utover ettermiddagen. Rundt kl 1700 var fortøyde vi i Nedstrand og spørsmålet var da om vi skulle gå tur da med en gang eller vente til morgenen etter. Beslutningen ble tatt forholdsvis raskt da det var tydelig at hele Nedstrands befolkning mellom 12 og 15 år var samlet for bading, flørting og hyling i havna denne lørdagsettermiddagen. Håpet var at disse hadde funnet et annet sted å henge seinere på kvelden og at "fellesarealet" på havna med benker og fin liten gressplen for telting (som vi hadde scoutet på Google Maps tidligere) skulle være ledig.


Selve fjellturen til Himakåna byr ikke på store utfordringen. Skilting og infoplakater guidet oss 700 m østover langs bilveien før selve stien begynte, og fra der var det en (veldig) oppgått motorvei strake veien oppover. Tydelig at det ikke bare er vi som har hørt om denne turen. Interessant nok var sikkert 75% av de folka vi traff på vei oppover/nedover og på toppen utenlandske, så her har VisitNorway el. lign gjort en god jobb.



På toppen var det flere som campet rett ved stien og generelt litt for mye folk, så det ble med et par av de obligatoriske pose-bildene før vi gikk rett ned igjen. Allerede kl 1900 var vi tilbake i havna og som vi hadde håpte på var den nå helt tømt for folk (unger) og vi kunne slå opp gypsy-campen vår.



Som vanlig ble det full turmiddag ala. Sandra, og sammen med vin, godmusikk fra Bose'n og herlig sommervarme ble det rett og slett en skikkelig fin kveld - som faktisk hele ble toppet med litt Netflix i påsan. I motsetning til den generelle oppfatningen av oss så klarer vi faktisk å slappe av, vi må bare ha litt fysisk aktivitet først! :D



Morgenen etter ble det rolig frokost og kaffe på primusen før vi satte snuten hjemover. Både været og forholdene på sjøen var helt perfekt, så turen hjem (nå på vestsiden av både Kyrkjøy og Finnøy) ble enda en skikkelig bra dag på sjøen. Det meste klaffet denne helga, og vi se såklart fram til neste tur - bli med neste gang!





247 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page