top of page
  • Forfatterens bildeDaniel Aleksander Solheim

Pacific Paradise | Vanuatu

Oppdatert: 15. jul. 2019


Under mitt utvekslingsopphold i Sydney, Australia i 2011-2012 dro jeg (og Erik) til Vanuatu sammen med 4 andre nordmenn for spring break. Skikkelig sydhavsøy(er) med vann som holdt mellom 25 og 28 grader, helt blått og klart, og kokosnøttpalmer og herlige strender. Vi dro også til en mindre øy som heter Tanna, med en meget aktiv vulkan. Denne gikk vi opp på kraterkanten på og opplevde mini-utbrudd med lavasprut flere titalls høydemeter over der hvor vi sto - det er kanskje to date den råeste naturopplevelsen jeg har hatt! Snorklingen på Vanuatu var også helt konge, og vi hilste på flere "Nemo"er, kampfisker og andre regnbuefargede fisker.


Spesielt transporten på Tanna var spennende, den beste veien der var en smal grusvei etter norske standarder og litt utenfor "sentrum" av Lenaki var det bare traktorveier gravd opp av kraftig regn. Så det eneste man kjørte på øya var store pickuper med firehjulstrekk, men disse utnyttet man også til det fulle. På det meste var vi 14 stk på en Toyota Hilux på en to timer lang tur fra den ene til den andre siden av veien. Selv med 8 stk på planet og masse bagasje dro Hilux'en seg fram på veier som hadde blitt klassifisert som farlige og ufremkommelige traktorstier. Overnattingen på Tanna var flott med tanke på hvor lite utviklet denne øya var - vi fikk egne bungalower (stråhytter) med greie senger og myggnetting. Litt som camping egentlig, med mat i hovedhuset og do og dusj ved siden av denne. Vi spiste mye lokal mat på Tanna og selv om kyllingen var "høner som hadde gått litt for mye fritt" så var det mye spennende tilbehør som smakte annerledes, men allikevel meget godt!
Om man tilfeldigvis har planlagt en tur "down under" - noe som forsåvidt er en helt annen og fantastisk destinasjon i seg selv - så kan Vanuatu, spesielt inkl. en svipptur innom Tanna, anbefales på det sterkeste!26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page