top of page
  • Sandra Blikeng

Taggete tinder i Tyrolerland | Dolomittene, Nord-Italia

Oppdatert: 26. aug. 2022

Det går litt tid mellom oppdateringene her inne, men slik blir det med én bestemt rabagast utenfor magen og én inni!


Vi har de siste årene vært heldige å få oppleve store deler av Norge på sitt aller beste, men når det i vinter ble lettelser på restriksjoner og det endelig så ut til at hverdagen ville bli litt mer normal igjen, bestemte vi oss for å ta en litt tidlig sommerferie til Nord-Italia.


Med 4 kolli (det å reise lett med barn er en kode vi definitivt ikke har knekt enda), en turbo og en bolle på slep, er det et under at Daniel fikk oss til München og plassert trygt i en leiebil, men etter en relativt lang reise var vi endelig på plass ved reisens første stopp – Riva Del Garda, en nydelig liten by på nordkysten av Gardasjøen.Vi hadde planlagt for en noe roligere ferie enn vanlig da jeg på reisetidspunktet var nærmere 8 måneder på vei. Ingen av oss klarer dog å sitte i ro over lengre tid, og selv om Gardasjøen har flere helt nydelige strender, holdt det med noen timer strandliv, og det var heldigvis nok av andre ting å se og oppleve i byen. Parco Grotta Cascata Varone er en nydelig botanisk hage, bygget rundt to store grotter som er gravd ut av flere fossefall. Et annet høydepunkt var Arco Castle - på en massiv høyde dekket i oliventrær over den lille landsbyen Arco, ligger ruinene av et slott fra 1200 tallet. Med flotte turstier rundt hele området og panoramautsikt til fjellene rundt, var dette vel verdt et besøk.Neste destinasjon på turen var Ortisei. En fantastisk liten by lokalisert 1230 moh i Val Gardena i Dolomittene. Her hadde vi booket en leilighet på fantastiske Residence Cesa Sassela, et perfekt lite hotell med spaavdeling og nydelig utsikt til fjellene rundt. Med litt varierende utetemperaturer var det perfekt med innendørs basseng, og Ask var i himmelen med et basseng han kunne boltre seg i flere ganger daglig.Som fjellglad, høygravid og med en liten toddler på slep tror jeg at man skal lete lenge etter et bedre reisemål enn Dolomittene. Bare fra Ortisei gikk det ikke mindre enn 2 gondoler og en kabelbane opp til mellom 2500 og 3000 moh, hvorav Seceda ble høydepunktet. På toppene var det flotte turstier og traktorveier, hvor man til og med kom seg rundt med en god barnevogn. Det var også spisesteder og kafeer, og Ask fikk kost seg med is og kakao på toppen av høye alpefjell.


En av dagene tok vi en litt lengre roadtrip hvor vi blant annet besøkte Corvara-, Cortina- og Giau-passene, og fikk sett vanvittig mye flott natur. Dolomittene er helt spesielt med de spisse fjellene, grønne slettene, isblå innsjøer og blomsterenger på 3000 moh.På hjemturen gikk Daniel etter mye mas med på å ta en lengre omvei for å besøke Lake Carezza, en smaragdgrønn innsjø som gjør seg særdeles godt på insta-bilder. Sjøen var ekstremt vakker, med klart grønt vann som speilet de alpine fjelltoppene rundt, men dette var det også andre som var klar over, og det krydde med mennesker. Sjøen var avsperret slik at man kun hadde lov til å gå på oppmerkede stier, og de fleste turistene sto i kø for å kunne ta bilder på en bestemt utstikker over sjøen. Kanskje ikke verdt omveien, men vi fikk gått en tur rundt sjøen og Ask fant seg en skog å leke i, og noen stubber å hoppe fra, så helt bortkastet var det ikke!Alt i alt er Nord-Italia og Dolomittene et reisemål som kan anbefales på det sterkeste, enten du reiser alene eller med barn. Det er utallige muligheter for fjellturer i alle vanskelighetsgrader, via feratta, hytte-til hytte hikes og mountain-biking, og når man kjører rundt blir man helt målløs over all den fine naturen man kommer til, noe som gjør området perfekt for korte og lengre roadtrips.


Det å reise med barn kan jo til tider være mer krevende enn når vi bare var to, men vår erfaring er at de små er ganske så tilpasningsdyktige, og at det meste går helt supert med god planlegging, riktig innstilling og en god dose tålmodighet. Ask er stort sett fornøyd så lenge vi tar oss god tid, stopper jevnlig og gjør ting han liker. Forhåndsbookede leiligheter med separat soverom og stue gjorde at vi kunne få kveldene for oss selv mens Ask sov, og ikke minst eget kjøkken som forenkler måltider med barn. Badebasseng på hotellet var også et stort pluss, men ikke et must da det i flere av byene også var offentlige basseng/badeland man kunne benytte seg av.


Nå venter en noe roligere høst, før nye eventyr venter neste år - da som en liten gjeng på 4 sammen med lille Eira!


Pssst, HER finner du SolheimProductions sin filmatiserte versjon av denne ferien :)237 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page