top of page
  • Forfatterens bildeDaniel Aleksander Solheim

Enkelt vinter-turmål | Sandvatn, Hunnedalen, Rogaland


På lørdag bar det ut på tur igjen, og nå som det har kommet såpass mye snø i Hunnedalen tenkte vi å prøve oss på Sandvatn-hytta. Det er kun en snau time å kjøre fra Stavanger til Lortabu i Hunnedalen, så det ga rom for en rolig lørdagsmorgen uten noe avreise-stress. Det er straka veien inn til Sandvatn fra Lortabu – litt stigning i starten og noe småkupert innover – og selve turen inn tok kanskje tre timer med veldig rolig gange. Siden det snødde og blåste nok til at sporet hadde snødd bort flere partier, samtidig som at alle konturer forsvant foran deg og man ikke ante om det gikk ned eller opp kun 3 m foran skituppene, var tempoet heller rolig.


Arkivbilde - været var dessverre ikke SÅ bra!

Ca kl. 1700 var vi framme ved hytta(ene) hvor det allerede var to barnefamilier i den ene, nyoppførte hytta, samt deler av «los-gjengen» på den andre. Hver fredag denne tiden på året (sjekk STF’s Vinterprogram) er det losturer fra Lortabu og inn til Sandvatn, der en turleder fra DNT møter opp kl 1900 og loser de som vil inn til hytta. Resten av kvelden gikk dermed med på å små-sosialisere med disse, lage middag og spille kort. Fin hytte med en del elektrisk lys (fra solcellepanel og batteri), både inne på kjøkkenet og på utedoen, samt tre-fire sengerom med fire senger på hver der vi var heldige å få et av disse rommene.


Etter en tidlig kveld kom vi oss opp forholdsvis tidlig, men med noe felles utvask, oppvask, etc kom vi oss ikke avgårde før i 11-tiden. Som meldt ble det litt klarere (og kaldere) vær på søndagen, og det gikk radig tilbake til parkeringen og bilen. Noe før kl 1500 var vi tilbake i Stavanger etter en fin og enkel vinterutflukt – kan anbefales!


105 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page