top of page
  • Forfatterens bildeDaniel Aleksander Solheim

Toppturer i godværstreak | Rosendalsalpene, Norge

Oppdatert: 15. jul. 2019


Etter å ha terpet på pudderkjøring off-piste i Tjørholmfjellet et par ganger tidlig i sesongen - og funnet ut at det ga mersmak - fikk vi tak i toppturski til Sandra på Finn, og satte nesa mot Rosendalsalpene i midten av april. Utgangspunktet var igjen "Toppturer i sørvest" som beskrevet i dette innlegget. Fire helger på rad hadde vi megavær, og bla. Uskedal Camping og Røldal ble brukt som base for de fem-seks toppturene vi enten gjennomførte eller forsøkte oss på.


Første tur gikk til Omnatind - en vanvittig fin topp i et område som byr på masse andre godtopper som Melderskin, Bjørndalstindane og Hestabotnpynten. Med flott vær og nydelig føre tok vi oss god tid oppover, noe som var greit mtp på at det var Sandras første topptur ever. Starten går fra Myrdalsvatnet (for en hundrings får du låne nøkkel til bom av Johanna Kallstad på telefon: 909 74 030), og oppover lia til man er oppe på "platået" med utsikt til alle toppene som beskrevet over. Her kan man egentlig bare velge og vrake, og vi skal desidert tilbake hit for å ta flere av toppene!
Neste helg var det igjen knallvær i Rosendals-området og vi prøvde oss da på en litt kortere topp kalt Ingahogg med startpunkt fra Fjellhaugen Skitrekk i Blådalen. Dette var en litt enklere tur enn forrige helg, og sånn sett en bedre førstereis-topp - uansett, med 3 cm styrepudder oppå en hard såle var det herlige forhold nedover og svingene til Sandra begynte å sitte meget bra. Kan absolutt anbefales!

Den siste toppturhelgen i 2016 prøvde vi oss på en topp i Haukeliområdet, siden vi da var på hyttetur i Røldal. Turen gikk til Sveigen - med start rett på øststiden av Haukelitunnelen har denne turen null anmarsj. Her kan man velge både turen opp, samt flere renner med varierende vanskelighetsgrad på vei ned igjen. Snøvurdering er viktig da noen av disse er brattere enn 35 grader. Været var konge - igjen, men nå såpass varmt at snøen var råtten og blytung kun noen hundre høydemeter under toppen. Vi tok det som et tegn på at en flott topptur-sesong var over!

​​

1 021 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page