top of page
  • Forfatterens bildeDaniel Aleksander Solheim

Muy borracho | Chile og Argentina

Oppdatert: 15. jul. 2019


Året 2012 var Bjørn på utveksling i Peru og Chile, og jeg var ikke vanskelig å be når jeg fikk invitasjon til å komme over dammen mot slutten av oppholdet hans. Jeg landet i Santiago den 4. des og var på plass i Valpareiso sånn ca. akkurat når Bjørn hadde sin siste eksamen - så perfekt timing der!

Etter å ha brukt et par-tre dager i Valpareiso til litt sightseeing og diverse avskjeds-fester for/med Bjørn (blant annet en fest og tur ut på byen som gjorde at jeg fikk tilnavnet "muy barracho" av Ariel - kompisen til Bjørn. Ikke et kallenavn jeg er spesielt stolt over), så satte vi nesa sørover mot Patagonia der vi hadde planlagt noen dager i nasjonalparket Torrel del Paine med leiebil og diverse hikes. Forsidebildet på videoen under er fra vår første tur, hvor vi begynte på en rundtur, overnattet under åpen himmel og heller gikk tilbake og opp til undersiden av de særpregede Paine Massif-fjellene.


Etter noen dager i Torres del Paine dro vi over grensen til El Calafate, Argentina med som mål å se den gigantiske isbreen Perito Moreno. Et fantastisk skue selv om argentinerne går oss en lang gang med å tilgjengeligjøre slike turistmål med asfalterte veier, gå-stier, trapper, sperringer og andre ikke-så-naturlige tilbygg.Etter en tid i Argentina dro vi tilbake til Punto Arenas (verdens sørligste by med over 100 000 innbyggere), og fløy så tilbake til Valpareiso før vi samme dag dro litt sørover igjen til Pichelemu, Punta des Lobos - en forholdsvis kjent surfeplass. Her fikk vi begge prøvd oss litt på brettet, men selv jeg med ett års tids surfing i Sydney under beltestedet slet i bølgene her. De lokale ble ikke spesielt happy heller den ene gangen jeg tryna så og si rett oppå en av de.


De siste to dagene ble brukt først til klargjøring av ett års bagasje for Bjørn (noe som egentlig ikke tok noe tid i det hele tatt siden Bjørn reiser MEGET lett), samt å reise inn til Santiago og spise nydelig Pampas-biff og feste på en av de berømte og mobile rave-festene i Santiago. Vi rakk flyet hjem med et nødskrik. Jeg fikk bare sett en liten brøkdel av Latin-Amerika, men på bakgrunn av det jeg så, samt Bjørns erfaringer med Peru, så er dette et feriemål som absolutt kan anbefales. Man må forberede seg på å fly/reise litt hvis man vil se mer enn ett sted/land da det er store avstander her, men man får lønn for "strevet" så det monner! Brasil neste!!


19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page