top of page
  • Forfatterens bildeDaniel Aleksander Solheim

Dronningkrona på sitt beste | Sunndal, Norge

Oppdatert: 15. aug. 2019


07:00 en fredag i februar 2011 satte Øystein, Øystein, Kjartan og meg selv kursen mot Vinnumassivet på Nord-Møre. Dette fjellområdet like ved Sunndalsøra ligger rett sør for den berømte Innerdalen - en dal som av mange blir sett som en av Norgest desidert fineste dalområder. Jeg hadde vært der et par ganger før med Bjørn, og besteget både Kongskrona og Dronningkrona tidligere, men denne dagen vil stå igjen som en av de beste toppturene jeg noensinne har hatt. Både været, føret, timingen og selskapet var heeelt prima!!


Vi var framme på parkeringsplassen ca kl 1000, og begynte oppstigningen den vanlige veien gjennom skogen oppover lia, mot dalen i mellom Sanvikhaugen på venstre side og Mohaugen på høyre side. Store kraftledninger følger skogen oppover og dalen igjennom, så dette er en forholdsvis grei og lettforståelig anmarsj. Tur på ut.no kan finnes her. Når man har kommet opp i dalen begynner man på den laaange oppstigen av "1000m-bakken", samtiding som man traverserer seg nærmere Dronningkrona. Til høyre i bildet nedenfor ser man tilbake ned i Innerdalen.


Når man endelig kommer seg opp på Sandvikhaugen så er det så og si flatt noen hundre meter før det går litt ned, og så en 100-150 høydemeter til for å komme opp på selve Dronningen.Snowboarderne var happy med å endelige starte nedkjøringen av "1000m-bakken" når vi kom dit, no more av med bindinger - og timingen her ble helt perfekt med det rødlige lyset man får utover ettermiddagen midtvinters. Med nydelig pudder, vindstille og ellers helt alene på fjellet ble det en fantastisk nedkjøring. Dette er et fjell som anbefales på det sterkeste om man skulle befinne seg i traktene!Takk til Kjartan for fete bilder!


330 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page