• Daniel Aleksander Solheim

Høstlig søndagstur | Reinaknuten, Ryfylkeheiane


I helgen hadde vi egentlig store planer om en siste seilbåt-helg for året, og da med en plan om å seile tvers over Boknafjorden til Nedstrand, og fra der gå den korte veien opp til Himakånå (Rogalands svar på Trolltunga). Med mer og mer regn meldt utover lørdagen, og en økende tilnærming til begrepet godværs-seilere ble det med en overnatting i seilbåten fra fredag til lørdag, før vi reiste hjem igjen og «byet» oss resten av lørdagen. Søndagen derimot måtte det bli litt mer aktivitet, så da fant vi fram lista over turmål to-do i nærheten og Reinaknuten ble valgt. Kjøreturen fra Stvg inkl Tau-ferja er ikke noe særlig mer enn en time, og da kjører du mot Røldal langs rv13 før du tar til høyre ved Bjørheimsbygd og kjører et par hundre høydemeter og vel 3 km opp til startpunkt ved Bjørkheimsheia-hyttefelt. Fra parkeringsplassen går det merket sti til toppen. Den første kilometeren opp til Strandabrynene, går fra glissen furuskog og over i lyngheier. Videre er det en noe brattere kneik opp på sørvestsida av Krossen - før det flater ut vel en kilometer. Den siste biten opp til Reinaknuten har en stigning fra 600 til 748 m.o.h. og er det eneste som kan ansees som utfordrende på turen. Med en total lengde på ca 9,5 km t/r og en knallutsikt på toppen kan dette absolutt anbefales som ditt neste søndagsturmål!#søndagstur #Reinaknuten #gåtur #Ryfylkeheiane #wanderlust

31 visninger0 kommentarer

Om oss

Jeg heter Sandra. Når jeg ikke er på tur så danser jeg salsa og lager fancy mat. Jeg fryser lett og er derfor veldig glad i dunjakken min. Iflg. Daniel er jeg ganske så hastig, men jeg aner ikke hva han snakker om.

Jeg heter Daniel. Mye maur i rumpa og over snittet nysgjerrighet har fylt opp ustyrsboden med alskens gear. Alt kjøpt på Finn.no såklart. Sandra sier jeg er en bezzervizzer, jeg mener jeg bare ofte har rett.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Vimeo Icon

© 2019 SolheimProductions

Produsert gjennom Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon