top of page
  • Forfatterens bildeDaniel Aleksander Solheim

Sommergrønt | Kvitlen, Bjerkreimsheiane

Oppdatert: 15. jul. 2019Sandra og jeg hadde hørt mye fint om Kvitladalen, mer kjent som bare Kvitlen, og den forholdsvis nye DNT-hytta som ligger øverst i dalen ved Brattabø. Denne dalen er en av Rogalands best bevarte og langsmed hele dalen oppover finnes det kulturminner fra tilbake til 1400-tallet. Den korteste veien inn til Kvitlen er fra Bjordal innerst i Ørsdalen, og det var denne turen Sandra og jeg tok.

Stien er ganske kronglete de første kilometerne, men så flater det ut og man får en fin tur innover dalen på en lettgått sti. Hele turen er bare i overkant av 5 km, men sett av litt tid da den første delen må gås sakte.

I store deler av Ryfylket, samt Sirdals- og Bjerkreimsheine, kan man fiske fritt så lenge man er medlem av Stavanger Turistforening, altså DNT. Jeg hadde tatt med meg kastestangen min, men fant ut at elva var altfor igjengrodd langs kantene til å kaste med sluk. Jeg fant derimot en lang, rett gren, sikkert nærmere 5m, og den fikk jeg brukt til litt "geriljafiske" et par steder oppover. Ingen fisk dog, selvom mulighetene så gode ut.

Vel oppe ved Kvitlen tok vi en kikk på DNT-hytta, før vi gikk litt nedover dalen igjen for å finne en god tarp-plass. Vi fant en meget fin plass ute på "øya" til venstre i bildet nedenfor. Regnet begynte for fullt i det vi hadde fått opp tarpen, så herlig timing der. Neste morgen ble det chilling med egg og bacon, og frisk luft i soveposen mens regnet fortsatt holdt på "utenfor". Det ga seg rett før vi planla å gå hjemover, så igjen meget god timing.

En flott dal og en herlig liten tur - kan anbefales!


165 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page