• Daniel Aleksander Solheim

Høyt og lavt i Viglesdalen | Ryfylke, Rogaland

Oppdatert: 15. juli 2019


Med småflott vær i sikte etter syndefloden på Kristi Himmelfartsdag ble det langhelg på oss, og turen gikk til Viglesdalen like ved Årdal. Endre og hans geniale Bialetti Espressokoker ble med, og ca kl 14 begynte vi på den forholdsvis enkle 7km turen fra Nes inn til DNT-hytta. Denne turen er enkel og barnevennlig, og går langs en meget fin gjeter-/ferdselsvei med utsikt til spenstige fossefall og flott natur.

I 16-17 tiden var vi inne ved hytta, der antagelsene våre om at disse dagene med fint vær ville trekke til seg en god del folk ble bekreftet. Vi var derfor happy med avgjørelsen om tarp/åpen-himmel-overnatting og fant en flott bålplass 4-500 unna hytta like ved elva. Fiskestenger var med, men etter en god del kast og ikke ett vak, langt mindre noe napp, så ble disse lagt bort. Med bålet i gang, sola i trynet og kaffeduft fra Bialetti’en var Endres utsagn om «magiske forhold» særdeles treffende^^

Etter en noe småkald natt i litt for tynne sommer-soveposer var det digg å våkne til sola i ansiktet 0645 om morgningen. Det ble en tidlig kveld, så en del søvn ble det allikevel. Etter eggerøre- og pølse-frokost, samt mer god Endre-kaffe, pakket vi camp og begynte på hjemturen. Vi hadde dog planlagt en annen vei hjem, nemlig «stien» over Tverrfjellet oppe på platået langt der over oss. Det innebar først en halvannen km lenger inn i dalen, før vi fulgte stien mot Trodla-Tysdal opp på platået. Oppe på rundt 750 høydemeter vendte vi nesa vestover og prøvde så godt vi klarte å følge et slags dyretråkk/gammel sti i et til tider meget luftig og kupert terreng. Dette var en tung rute, men gjorde på en annen side hele turen til en meget variert og flott rundtur. Her var det flere seriøse klippepartier nesten opp på Prekestolen-nivå, samt passering av det egne turmålet Tverrgjøvle (et dypt skar gjennom hele fjellet, men med en smal passasjemulighet på ca 10 meters bredde).

Vel nede ved bilen hadde vi logget ca 13 km og totalt 900 høydemeter, og nå tre dager senere er jeg fortsatt vilt støl i leggene. En hard, men sinnsykt flott tilbaketur – og summasummarum en kjempetur med kjempevær!


#hiking #sommer #summer #opensky #åpenhimmel #tarp #viglesdalen #coffee #sun #ryfylke

56 visninger0 kommentarer

Om oss

Jeg heter Sandra. Når jeg ikke er på tur så danser jeg salsa og lager fancy mat. Jeg fryser lett og er derfor veldig glad i dunjakken min. Iflg. Daniel er jeg ganske så hastig, men jeg aner ikke hva han snakker om.

Jeg heter Daniel. Mye maur i rumpa og over snittet nysgjerrighet har fylt opp ustyrsboden med alskens gear. Alt kjøpt på Finn.no såklart. Sandra sier jeg er en bezzervizzer, jeg mener jeg bare ofte har rett.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Vimeo Icon

© 2019 SolheimProductions

Produsert gjennom Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon